Samsung продава технология за сгъваем екран на Apple и Google

сгъваем телефон

Когато Samsung за пръв път показа сгъваемия смартфон, ефектът беше като бомба. Освен корейците, Huawei и Xiaomi демонстрираха своя опит, който вече има своя прототип в експлоатация, но засега не се появиха решения от Google и Apple.

Прочетете също: Най-добрите смартфони с безжично зареждане

Samsung иска да промени това и в нов доклад на ETNews се казва, че южнокорейските гиганти се опитват да продават собствен тип технология за сгъваем екран на производителите на iPhone и Pixel.

Защо представителите на Samsung трябва да дават предимствата на конкурентите си? Както всички знаем, връзката между Apple и Samsung е сложна. От една страна, те са съперници, които се бият на всички арени, от лаптопи до смартфони. Те се срещат по съдилищата от време на време. От друга страна, те са партньори: Samsung предоставя дисплеи за iPhone.

сгъваем телефон от samsung

Така че не е напълно изненадващо, особено като се има предвид фактът, че Patently Apple получи патент само за сгъваемото устройство на Apple миналия месец. Google все още не мисли за сгъваеми дисплеи за Pixel, но като се има предвид, че софтуерът на Android трябваше да се адаптира към цял куп нови форми фактори, това със сигурност не е далеч.

Един от тези, които биха се радвали да видят Apple да интегрира сгъваеми смартфони, е съоснователят Стив Возняк. Миналата седмица той направи голямо интервю с Bloomberg, в което сподели своите притеснения. „Apple отдавна е лидер в няколко области. Сензорната идентификация, идентифицирането на лица и опростените телефонни плащания са иновации на Apple “, каза той. „Но компанията очевидно изостава от новата тенденция на сгъваеми смартфони и това ме тревожи. Бих първият, който си купи сгъваем телефон. "

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони