OnePlus 7 - дата на пускане, цена, спецификации

Дата на издаване на OnePlus 7

Вече знаем някои от основните аспекти на следващия флагман на OnePlus от различни течове и слухове, които се появяват от време на време в интернет. Някои от детайлите бяха предоставени от самия производител. Компанията казва, че следващият й продукт ще бъде победител. Ето всичко, което мислим и знаем за OnePlus 7.

Дата на издаване на OnePlus 7

Ето кога бяха обявени предишните основни смартфони OnePlus (без да се включват серията X или T):

  • OnePlus One - април 2014 г.
  • OnePlus 2 - юли 2015 г.
  • OnePlus 3 - юни 2016 г.
  • OnePlus 5 - юни 2017 г.
  • OnePlus 6 - май 2018 г.

Както можете да видите, има ясен модел ... те се появиха около средата на годината. Интересно е, че миналогодишното майско анонсиране на OnePlus 6 съвпадна с пускането на OnePlus One през 2014 година.

Очакваме OnePlus да обяви OnePlus 7 в края на пролетта или началото на лятото. На неотдавнашната среща на върха по технологиите Qualcomm в Хавай, изпълнителният директор на OnePlus Pete Lau официално потвърди, че следващият флагмански телефон на компанията ще стартира рано на годината.

Може би ще видим още един старт през май или дори през април. Има и малък шанс, че OnePlus може да разкрие OnePlus 7 на MWC 2019 в края на февруари.

Интересно: Най-добрите китайски смартфони

Цена на OnePlus 7

OnePlus 6 стартира миналата година с начална цена от 469 евро. Преди това през 2017 г. OnePlus 5 стартира от 449 евро.

От началото на продажбите OnePlus 3 струваше само 309 евро (след известно време цената му бързо се увеличи до 329), OnePlus 2 беше продаден за 289 евро, а OnePlus, един от първите, през 2014 г. можеше да бъде закупен само за 229 евро.

Тук има ясна тенденция, като с всеки следващ флагмански телефон OnePlus го продава за повече от предишния. Но след големия скок на цената от версия 3 до версия 5 (без да включва OnePlus 4), нещата се изравниха малко.

Друг фактор, който трябва да се спомене, преди да приемем цената на бъдещия флагман, е, че OnePlus 6T се продаде дори повече за 499 евро.

Ако попитате за разумната цена на OnePlus 7, бихме препоръчали да го оставите на същото ниво като 6T: 499 евро. Марката OnePlus все още се цени от своите клиенти, тъй като водещата идея за телефон на ниво флагман се основава на опции, които струват почти половината от цената на подобни решения от Apple и Samsung.

Има вероятност да видим още едно увеличение на цената, но дори и да се случи това, цената на основната версия едва ли ще надхвърли 570 евро твърде много.

Най-вероятно ще трябва да платите повече за 5G версията. Изпълнителният директор на OnePlus Пит Лау заяви пред The ​​Verge, че клиентите ще трябва да платят 200-300 долара повече за премиум версията. Разбира се, за тази цена смартфонът ще получи максимално възможна конфигурация.

Performance OnePlus 7

Струва си да се обмисли защо OnePlus присъства на срещата на върха по Qualcomm в Хавай. Производителят трябваше да обяви партньорство с основен производител на чипове, а OnePlus 7 трябва да бъде първият смартфон, който използва новия процесор Snapdragon 855.

Този чип е изграден с помощта на по-малък 7nm процес, така че е логично да се предположи, че ще бъде значително по-бърз и по-ефективен от 2018 Snapdragon 845.

Вече видяхме някои подобрения в производителността на Apple A12 и Kirin 980, като и двете превъзхождат Snapdragon 845 по ключови показатели.

OnePlus винаги връзва своите смартфони с достатъчно RAM памет. Най-новата версия на смартфона вероятно ще дойде с 6GB или 8GB, но най-оптимистичните поддръжници предполагат, че OnePlus може да стигне по-далеч.

Скорошна прогноза от McLaren предполага 10 GB RAM. Дали производителят ще върви с OnePlus 7?

Прочетете също: Рейтинг на смартфони Snapdragon 845

OnePlus 7 дизайн и дисплей

Още през януари SlashLeaks предостави изтичащо изображение на мистериозното устройство OnePlus под формата на маскирана форма.

Интересното е, че изображението показва смартфон с идеално гладък екран. И така, къде отива предната камера, питате? Тялото над телефона сякаш показва плъзгащ механизъм, който ще ви даде възможност да правите селфи.
Въпросът е: дали е прототип, готов OnePlus 7 или напълно самостоятелен 5G модел?

OnePlus-7-дизайн

Не виждаме гърба на смартфона, но очакваме стъклото да се използва отново, като OnePlus 6 и OnePlus 6T. По отношение на размерите на дисплея, очакваме OnePlus да се придържа към стандартите и да използва 6,5-инчов AMOLED.

Компанията може да направи скок към QHD резолюция, особено ако екранът стане по-голям. Но традиционно компанията не е склонна да увеличава екрана, жертвайки живота на батерията и производителността.
Snapdragon 855 вероятно е на борда, въпреки че кой знае?

OnePlus 7 Изключителни функции

  1. Основната характеристика на процесора Snapdragon 855 ще бъде 5G поддръжка чрез вградения X50 LTE модем.
  2. Наистина, по време на гореспоменатата среща на върха за технически технологии Qualcomm в Хавай, OnePlus обяви, че те ще са първата компания, която пусна смартфон 5G в година.
  3. Съоснователят Пийт Лау също туитира сделката с EE, което означава, че това ще бъде първото 5G устройство в Европа.
  4. Очаква се той да е от висок клас телефон, въпреки че предвид ограниченото 5G покритие и премиалната цена, която ще трябва да се плаща за него, смартфонът вероятно няма да спечели висока популярност.
  5. Можем също да очакваме, че OnePlus 7 има вграден сензор за пръстови отпечатъци в OnePlus 6T - надяваме се по-бърз и по-ефективен.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони